Ostropel de pui in vin
PrinteazaOstropel de pui in vin din: pui, usturoi, faina, ulei, bulion, vin, piper, sare, patrunjel, dafin, cimbru.
- 1 pui mare (1,5 kg)
- 4-6 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 lingură cu făină
- 1 pahar cu ulei
- 1 pahar cu bulion de roşii
- 1 pahar vin alb
- sare
- piper boabe
- 2-3 tije de pătrunjel
- 1 foaie de dafin
- cimbru
Mod de preparare:
Curăţaţi cu atenţie pasărea de fulgi şi tuleie, frecaţi cu mălai după ce aţi trecut prin flacără ca să se ardă puful. Spălaţi cu multă apă rece, apoi goliţi şi tranşaţi puiul în bucăţi potrivit de mari. Păstraţi măruntaiele (pipota, ficatul, inima) şi înlăturaţi capul şi ghearele. Ceapa se taie şolzişori.
Rumeniţi în ulei bucăţile de carne şi măruntaiele, adăugaţi paharul cu vin şi mai lasăţi Î0 min acoperite. După ce s-au înăbuşit scoateţi-le pe o farfurie cât timp pregătiţi sosul.
Inmuiaţi ceapa în uleiul rămas, până devine transparentă, adăugaţi faina, usturoiul, amestecaţi cu lingura de lemn şi puneţi bulionul de roşii diluat cu apă caldă. Se pune din nou carnea în cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade sosul. Tot acum puneţi piper boabe, foaie de dafin, cimbru şi sare.
Serviţi cu piure de cartofi, murături asortate şi vin alb.
Pofta buna!