Ostropel de pui (varianta)

Printeaza

Ostropel de pui

Ingrediente:Ostropel de pui (varianta)

  • 2 pui
  • 1 kg roşii
  • 2 linguri unt sau untură
  • 2 lin­guri făină
  • 10 căţei de usturoi
  • otet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Prăjim bucăţile de pui în grăsime bine încinsă. Curăţăm o căpăţînă de usturoi şi tocăm mărunt căţeii. Facem un rîntaş pe care îl prăjim pînă începe să se înro­şească (se face mai deschis sau mai în­chis la culoare, după dorinţă). Adăugăm usturoiul, amestecînd de 2-3 ori.

După aceea stingem cu apă caldă pînă obţinem un sos ca o smîntînă subţire. Turnăm pu­ţin oţet ca să fie sosul acrişor.

Punem în sos bucăţile de pui şi roşiile tăiate în bucăţi mici (curăţate de pie­liţă şi de seminţe) sau bulion de roşii. Putem face ostropelul şi fără roşii sau bulion de roşii. Presărăm pătrunjel verde tocat.

Servim la masă cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.