Ostropel de pui (varianta)
PrinteazaOstropel de pui
- 2 pui
- 1 kg roşii
- 2 linguri unt sau untură
- 2 linguri făină
- 10 căţei de usturoi
- otet
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Prăjim bucăţile de pui în grăsime bine încinsă. Curăţăm o căpăţînă de usturoi şi tocăm mărunt căţeii. Facem un rîntaş pe care îl prăjim pînă începe să se înroşească (se face mai deschis sau mai închis la culoare, după dorinţă). Adăugăm usturoiul, amestecînd de 2-3 ori.
După aceea stingem cu apă caldă pînă obţinem un sos ca o smîntînă subţire. Turnăm puţin oţet ca să fie sosul acrişor.
Punem în sos bucăţile de pui şi roşiile tăiate în bucăţi mici (curăţate de pieliţă şi de seminţe) sau bulion de roşii. Putem face ostropelul şi fără roşii sau bulion de roşii. Presărăm pătrunjel verde tocat.
Servim la masă cu mămăliguţă.
Pofta buna!