Ostropel din carne si maruntaie de curcan
PrinteazaOstropel din carne si maruntaie de curcan din: aripi, spate si maruntaie de curcan, ceapa, ardei, bulion, ulei, usturoi, sare.
- aripi, spate şi măruntaie de la un curcan
- 1 ceapă
- 2 ardei graşi proaspeţi sau congelaţi
- 3 linguri cu bulion
- 1 ceaşcă de ulei
- 4-5 căţei de usturoi
- sare
Pentru mămăligă:
- 500 g mălai
- 1 1/2 l apă
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de fulgi şi oase mici, spălaţi în apă rece, lăsaţi să se scurgă în sită, apoi ştergeţi cu şervet curat. încingeţi uleiul pus în cratiţă emailată potrivit de mare, puneţi bucăţile de came să se rumenească pe toate părţile.
Intoarceţi carnea din 5 în 5 min, având grijă să nu se ardă.
Scoateţi carnea pe un platou când se poate consuma.
In uleiul rămas puneţi ceapa tocată şi ardeii tăiaţi fâşii subţiri, lăsaţi să se călească la foc mic. Când ceapa este transparentă, puneţi în cratiţă bulionul desfăcut în apă caldă, usturoi tocat şi puţină sare. Lăsaţi legumele să fiarbă cu vasul acoperit 20 min, apoi puneţi în cratiţă carnea şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 1/2 oră.
Faceţi o mămăligă obişnuită, împărţiţi în farfurii când este fiartă şi serviţi cu ostropel cald. Este potrivit vinul alb.
Pofta buna!
Foarte bun ostropelul