Ostropel de Pui cu Smântână și Ciuperci – Reteta cu Gust din: piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline, unt, boia, sare, piper, patrunjel. Ostropelul de pui este un fel clasic și delicios din bucătăria românească. Însă această rețetă adaugă o notă specială de cremozitate și savoare cu adăugarea de smântână și […]
Ostropel de gaina
PrinteazaOstropel de gaina din: carne de gaina, ulei, pasta de rosii, faina, ceapa, usturoi, otet, sare.
- 1, 2 kg carne de găină
- 120 ml ulei
- 1 lingură cu pastă de roşii
- 1 lingură cu făină
- 1 ceapă
- 1 căpăţână mare de usturoi
- 1 lingură cu oţet
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi egale, sotaţi-o într-un vas din teflon cu ulei, adăugaţi făina, apoi pasta de roşii dezlegată, sare, boia dulce de ardei, 3/4 l apă şi fierbeţi preparatul pe foc domol 50-60 de minute.
In ultimele 10 minute daţi vasul la cuptor pentru ca sosul să scadă potrivit.
Când sosul este gata scăzut, adăugaţi mujdeiul, oţetul şi verdeaţa tocată fin.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ostropel de Pui Tradițional din: pui, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, otet, ulei, sare, patrunjel. Ostropelul de pui este o mâncare tradițională românească, care se prepară din bucăți de pui în sos de roșii și ceapă. Originile sale sunt vechi și se crede că această rețetă a fost adusă în România de către aromâni. […]
Ostropel sarbesc cu rata din: rata, untura, ceapa, faina, cartofi, bulion, usturoi, sare, piper, patrunjel, dafin, otet, smantana. Ingrediente: 1 rata 2 linguri untura 4 cepe 3 linguri faina 1 kg cartofi 2 linguri bulion 1 capatana usturoi sare 10 boabe piper 1 legatura patrunjel 4 foi de dafin 2 linguri otet 150 g smantana […]
Pofta buna!