Ostropel de miel
PrinteazaO reteta de ostropel de miel din: carne de miel, ceapa, usturoi, ardei gras, rosii in bulion, cartofi, ulei, sare, piper, busuioc si rozmarin.
- 1,5 kg carne de miel
- 3-4 cepe
- 8 catei de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 cutie cu rosii in bulion
- 500 g cartofi
- ulei
- sare
- piper
- busuioc
- rozmarin
Mod de preparare:
Tranşează carnea de miel în bucăţi mai mari şi pune-o la fiert în apă cu sare şi o ceapă. Separat, căleşte ceapa tăiată julienîmpre ună cu ardeiul tăiat mărunt şi usturoiul zdrobit. Stinge cu zeama în care a fiert carnea, după care adaugă bucăţile de carne. Lasă la cuptor şi din când în când, adaugă puţină supă.
Spre final, adaugă cutia cu roşii şi condimentează cu mirodeniile, după gust. Când sosul este bine scăzut, aromatizează cu verdeaţa tocată fin. Serveşte cât este fierbinte, alături de cartofii copţi şi tăiaţi cubuleţe.
Ostropel de miel
Pofta buna!