Ostropel moldovenesc
PrinteazaOstropel moldovenesc din: gaina, sare, zarzavat, usturoi.
- 1 găină grasă
- sare
- zarzavat pentru supă
- usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi găina, o spălaţi şi o puneţi să fiarbă cu multă apă rece. înlăturaţi spuma des, pentru ca supa să rămână limpede.
După o jumătate de oră de fierbere îa foc potrivit curăţaţi zarzavatul pentru supă, îl spălaţi şi îl puneţi la fiert împreună cu pasărea. Găina se pune la fiert întreagă. Săraţi după gust şi continuaţi fierberea până când carnea se desprinde de pe os.
Scoateţi pasărea pe un platou mare, o tăiaţi bucăţi potrivit de mari şi o lăsaţi să se răcească. Pentru ostropel folosiţi doar o parte din supă, iar restul îl întrebuinţaţi pentru pregătirea unui alt fel de mâncare.
Caracteristic ostropelului moldovenesc este chiar supa în care turnaţi mujdeiul de usturoi concentrat.
Puneţi bucăţile de came în boluri de faianţă şi turnaţi deasupra supa pregătită cu mujdei de usturoi şi potrivită de sare, eventual curăţată de oase.
Serviţi ostropelul moldovenesc fierbinte, cu mămăliguţă caldă. Ostropelul trebuie să fie foarte gras ca să fie gustos.
Pofta buna!