Ostropel oltenesc, din pulpe de pui
PrinteazaOstropel oltenesc, din pulpe de pui din: pulpe de pui, sare, supa de pui, piper, usturoi, otet.
- 1 kg pulpe de pui
- sare
- 2 cani supa de pui, de legume sau apa
- piper negru macinat
- 1 capatana mare de usturoi
- otet
Mod de preparare:
Cureţi bine pulpele, le speli, le pârleşti şi le tai în jumătăţi. Le presari cu un praf de sare şi le pui la prăjit în 50 ml ulei. Le rumeneşti rapid, întorcân- du-le pe toate părţile.
Torni 2 căni supă de carne, supă de legume sau apă fierbinte.
Fierbi ostropelul la foc mediu, timp de 25-30 de minute. Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti cu puţină sare şi încorporezi treptat restul de ulei, mixând în acelaşi sens, ca la maioneză, până încorporezi fiecare cantitate mică de usturoi.
Subţiezi cu puţină apă şi torni sosul peste pui. Laşi să dea în câteva clocote, torni o lingură de oţet şi presari piper măcinat.
Serveşti ostropelul fierbinte, cu mămăliguţă alături.
Ostropel oltenesc, din pulpe de pui
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ostropel de pui oltenesc