Ostropel oltenesc, din pulpe de pui

Printeaza

Ostropel oltenesc, din pulpe de pui din: pulpe de pui, sare, supa de pui, piper, usturoi, otet.

Ingrediente:Ostropel_oltenesc_din_pulpe_de_pui

  • 1 kg pulpe de pui
  • sare
  • 2 cani supa de pui, de legume sau apa
  • piper negru macinat
  • 1 capatana mare de usturoi
  • otet

 

Mod de preparare:

Cureţi bine pulpele, le speli, le pârleşti şi le tai în jumătăţi. Le presari cu un praf de sare şi le pui la prăjit în 50 ml ulei. Le rumeneşti rapid, întorcân- du-le pe toate părţile.

Torni 2 căni supă de carne, supă de legume sau apă fierbinte.

Fierbi ostropelul la foc mediu, timp de 25-30 de minute. Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti cu puţină sare şi încorporezi treptat restul de ulei, mixând în acelaşi sens, ca la maioneză, până încorporezi fiecare cantitate mică de usturoi.

Subţiezi cu puţină apă şi torni sosul peste pui. Laşi să dea în câteva clocote, torni o lingură de oţet şi presari piper măcinat.

Serveşti ostropelul fierbinte, cu mămăliguţă alături.

Ostropel oltenesc, din pulpe de pui

Ostropel_oltenesc_din_pulpe_de_pui

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ostropel de pui oltenesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.