Ostropel de pui cu fasole si rosii
PrinteazaOstropel de pui cu fasole si rosii din: ulei de masline, ceapa, ciocanele de pui, supa de pui, usturoi, cimbru, fasole, ardei iute, malai, parmezan, unt, busuioc.
- 2 linguri ulei de masline
- 3 cepe mici, feliate fin
- 4 ciocanele de pui
- 300 ml supa de pui
- 2 catei mari de usturoi, curatati de coaja, dar lasati intregi
- cateva fire de cimbru
- 400 g rosii
- 3 rosii pruna taiate in sferturi
- 400 g fasole alba, din conserva
- 1 ardei iute verde, feliat fin
- 175 g de malai fin
- 85 g de parmezan ras
- 1 cubulet de unt
- 1 legatua mica de busuioc, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190C. La foc mediu, incinge 1 lingura de ulei intr-o cratita nu foarte adanca. Soteaza celele, apoi scoate-le din vas si pune-le deoparte.
Asezoneaza puiul, da focul mai mare si pune-l in cratita cu restul de ulei, rumenindu-l pe toate partile. Transfera la loc cepele, toarna deasupra supa si adauga usturoiul, cimbru, rosiile, fasolea si ardeiul iute.
Adu la punctul de fierbere, acopera cu un capac si da cratita la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand puiul se patrunde. Indeparteaza capacul si mai gateste mancarea inca 10 minute, pentru ca sosul sa scada.
Intre timp, amesteca bine, adauga malaiul in 700 ml apa clocotita. Fierbe mamaliga 2 minute. Asezoneaza din abundenta, da-o la o parte de pe foc si incorporeaza parmezanul s untul. Serveste mamaliga cu puiul, presarat cu busuioc.
Ostropel de pui cu fasole si rosii
Pofta buna!