Ostropel de pui cu orez

Printeaza

Ostropel de pui cu orez din: ciocanele de pui, usturoi, ceapa, vin alb, pasta de tomate, ardei grasi, orez, ulei, sare, piper.

Ostropel de pui cu orez

Ingrediente:

  • 1 kg ciocanele de pui
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 cepe
  • 150 ml vin alb
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 ardei grasi
  • 1 cescuta cu orez
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spala ciocanelele, condimenteaza-le, dupa care rumeneste-le in ulei, la foc mic.

Spre final, adauga o ceapa tocata si ardeii taiati cubulete.

Lasa pe foc sa se inabuse, dupa care stinge cu pasta de tomane dizol­vata in apa calduta si toarna vinul.

Cand carnea este patrunsa si sosul scazut, adauga usturoiul taiat rondele.

Separat, caleste ceapa cu morcovul taiat marunt.

Adauga orezul si dupa 1-2 minute toarna 3 cescute cu apa calduta.

Serveste ostropelul de pui cu orez.

Orezul va capita un gust mai deosebit daca adaugi la final un praf de curry si deasupra cateva ciuperci calite.

Ostropel de pui cu orez

Ostropel de pui cu orez

Pofta buna!

 


Poate iti place si:

Ostropel delicios de pui

Ostropel de pui in vin

Ostropel de pui in vin din: pui, usturoi, faina, ulei, bulion, vin, piper, sare, patrunjel, dafin, cimbru. Ingrediente: 1 pui mare (1,5 kg) 4-6 căţei de usturoi 1 ceapă 1 lingură cu făină 1 pahar cu ulei 1 pahar cu bulion de roşii 1 pahar vin alb sare piper boabe 2-3 tije de pătrunjel 1 […]

Ostropel de pasare cu patrunjel

Ostropel de pui

Ostropel de pui din: pui, ulei, ceapa, usturoi, bulion, piper, dafin, faina, vin sec, sare. Ingrediente: 2 pui mai mici 6 linguri ulei (sau untură) 2 cepe 1 legătură usturoi verde (sau 1 căpăţânâ de usturoi) 1 lingură bulion piper boabe (zdrobit puţin) foi de dafin 1 linguriţă făină 1 pahar vin sec sare   […]

Ostropel_de_pui_cu_piure_de_cartofi

Ostropel de pui cu piure de cartofi

Ostropel de pui cu piure de cartofi din: pui, ulei, usturoi, bulion, faina, concentrat, sare, masline, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: Pentru ostropel: 1 pui 100 ml ulei 1 căpăţână de usturoi 3-4 linguri bulion 1 linguriţă făină 1 cub concentrat cu gust de găină boabe de piper roşu 1 crenguţă rozmarin 50 g măsline sare […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. N-am mai gatit ostropel demult. O sa fac. Sosul imi iesea foarte bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.