Rețeta clasică de ostropel de pui din: pui, ceapa, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, vin rosu, bulion de rosii, cimbru, sare, piper, patrunel. Ingrediente: 1 pui tăiat în bucăți 2 cepe mari, tocate 3 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia de ardei dulce 1 […]
Ostropel de pui cu patrunjel
PrinteazaOstropel de pui cu patrunjel din: ciocănele de pui, usturoi, făină, bulion, sare, patrunjel.
Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului.
- 6 ciocănele de pui
- 3 căpăţâni de usturoi
- 1 lingură făină
- 2 linguri bulion
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Rumeneşti carnea în puţin ulei, după care adaugi usturoiul tocat mărunt (nu zdrobit) şi îl laşi câteva minute la călit.
Acoperi cu apă şi dai la foc mic, să fiarbă bine.
Adaugi bulionul şi o lingură cu făină dizolvată în apă.
Mai fierbi câteva minute, până se leagă sosul, potriveşti gustul de sare şi presari pătrunjel verde tocat.
Serveşti ostropelul cu mămăliguţă.
Ostropel de pui cu patrunjel
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețeta clasică de ostropel de pui
Ostropel de pui cu usturoi
Ostropel de pui cu usturoi din: piept de pui, ceapa, ardei, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper. Ostropelul de pui cu usturoi este un fel de mâncare tradițional românesc, plin de arome delicioase. Puiul se rumenește frumos înainte de a fi combinat cu o sos aromat de roșii și usturoi. Ingrediente: 500 g de […]
Ostropel de pasare cu patrunjel
Ostropel de pasare cu patrunjel din: gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel. Ingrediente: 1/2 găină mare 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 2 linguri cu bulion sare 4-5 căţei de usturoi 1 foaie de dafin piper boabe 3-4 tije de pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi pasărea, tranşaţi-o bucăţi potrivit […]
Pofta buna!