Ostropel de pui cu piure de cartofi
PrinteazaO reteta de ostropel de pui cu piure de cartofi din: copane de pui, cartofi, usturoi, ulei, rosii, unt, lapte, sare si piper.
- 2 copane de pui
- 1/2 capatana de usturoi
- ulei
- cartofi
- 1 cutie rosii decojite
- 1 lingura unt
- 100 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intai pregatesti cartofii pentru piure. Ii cureti, ii tai cubulete si ii adaugi in apa la fiert cu putin ulei si un praf de sare. Cand sunt gata fierti, ii sfarami cu furculita intr-un castron. Adaugi laptele si untul topit si pasezi cartofii in continuare pana obtii un pure pufos.
Adaugi sare dupa gust. In timp ce fierb cartofii, pui pe aragaz şi tigaia pentru sosul de ostropel. Incingi uleiul, adaugi copănelele de pui (pentru o reţetă mai dietetică fierbi carnea înainte şi apoi doar o perpeleşti în tigaie, să se rumenească). Adaugi roşiile decojite şi usturoiul tocat mărunt.
Condimentezi carnea cu sare şi piper şi apoi o laşi să dea într-un clocot. Dacă vrei, poţi pune o lingură de oţet şi una de făină pentru a obţine un sos mai gros. Serveşti ostropelul de pui cald, alături de piureul de cartofi şi o salată de crudităţi.
Ostropel de pui cu piure de cartofi
Pofta buna!