Ostropel de pui cu smantana si ciuperci

Printeaza

Se taie cubulețe de 3-4 cm 800 g carne de pui fără os. Se sărează și se piperează; se așază într-un bol și se stropește cu 2 linguri ulei.

Se toacă 2 cepe medii și 2-3 căței usturoi.

Se încinge o tigaie antiaderentă încăpătoare și se prăjesc bucățelele de pui (condimentate și unse cu ulei).

Se lucrează la foc iute ca să se prăjească puiul, nu să se înăbușe în suc propriu.

Nu aglomerați tigaia, deoarece puiul nu se va mai rumeni.

Bucățelele trebuie să fie lucioase și ușor rumene.

Peste puiul rumenit se pun ceapa și usuturoiul și o bucățică de unt (30 g); se presară piper proaspăt măcinat și un strop de sare.

Se reduce focul la mediu spre mic și se călește ceapa până devine sticloasă (2-3 min.).

Nu se lasă să se rumenească! Se stinge cu un păhărel de apă fierbinte și se acoperă tigaia.

Se reduce focul și se gătește carnea încă 10-12 min.

Sos: se dizolvă o linguriță de făină în 100 ml lapte rece.

Se adaugă la 350-400 g smântână grasă și se bate cu telul.

Se toarnă peste carne, când e gata.

Se amestecă delicat și se lasă să fiarbă din nou, 2-3 clocote.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Ostropel de pasare cu patrunjel

Ostropel de pasare cu bulion

Ostropel de pasare cu bulion din: pui sau gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 pui sau 1/2 găină 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 2 linguri cu bulion de roşii sare 4-5 căţei de usturoi 1 foaie de dafin piper boabe 3-4 tije de pătrunjel   Mod de preparare: […]

Ostropel de pui cu piure de cartofi

Ostropel cu ficatei

Ostropel cu ficatei din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ficăţeii, îi speli şi îi laşi să se scurgă. Tai mărunt ceapa curăţată […]

 

Ostropel delicios de pui

Ostropel de pui in vin

Ostropel de pui in vin din: pui, usturoi, faina, ulei, bulion, vin, piper, sare, patrunjel, dafin, cimbru. Ingrediente: 1 pui mare (1,5 kg) 4-6 căţei de usturoi 1 ceapă 1 lingură cu făină 1 pahar cu ulei 1 pahar cu bulion de roşii 1 pahar vin alb sare piper boabe 2-3 tije de pătrunjel 1 […]

 

Ostropel_de_pui_cu_piure_de_cartofi

Ostropel de pui cu piure de cartofi

Ostropel de pui cu piure de cartofi din: pui, ulei, usturoi, bulion, faina, concentrat, sare, masline, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: Pentru ostropel: 1 pui 100 ml ulei 1 căpăţână de usturoi 3-4 linguri bulion 1 linguriţă făină 1 cub concentrat cu gust de găină boabe de piper roşu 1 crenguţă rozmarin 50 g măsline sare […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.