Ostropel de pui
PrinteazaO reteta gustoasa de ostropel de pui din: carne de pui, ceapa, cartofi, vin alb, paste, fasole verde, paste de tomate, usturoi, ulei, sare, boia iute.
- 4 pulpe de pui mai mici
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 1 pahar vin alb
- 1 cescută de cafea cu paste rotunde
- 100 g fasole verde
- 3 linguri pastă de tomate
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- boia iute
Mod de preparare:
Pulpele se spală, se usucă cu hârtie absorbantă, se prăjesc în ulei încins, se scot şi se păstrează calde. In uleiul m care au fost prăjite se căleşte ceapa dată pe răzătoarea mare.
Se stinge cu vin, se adaugă două căni cu apă, cartofii tăiaţi cuburi, fasolea verde şi se condimentează cu sare, piper şi boia, după gust.
Se lasă să fiarbă 15-20 de minute, se adaugă pasta de tomate dinţată cu puţină apă, pulpele de pui şi se mai fierbe 10 minute.
Pastele se fierb separat conform instrucţiunilor de pe pachet, se clătesc bine şi se ţin la cald. Când totul este fiert se adaugă pastele, se mai lasă câteva clocote şi se opreşte focul. Se adaugă usturoiul pisat şi se serveşte.
Ostropel de pui
Pofta buna!