Churros: Rețeta Tradițională Spaniolă – O Călătorie Culinară de la Originile Spaniole la Varietățile Populare. Churros, cu textura lor crocantă la exterior și moale în interior, tăvălite în zahăr și adesea servite cu ciocolată caldă, reprezintă mai mult decât o simplă gustare. Aceste bastoane de aluat prăjit ocupă un loc special în inima culturii culinare […]
Ostropel de vita cu fasole verde
PrinteazaOstropel de vita cu fasole verde din: carne de vita, fasole verde, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, piper, condiment vegetal.
Ingrediente:
- 800 g carne de vita
- 1 kg fasole verde
- 2 cepe medii
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- condiment vegetal
Mod de preparare:
Tai carnea cuburi, apoi o speli. Bucăţelele le pui la scurs pe un şervet, după care le prăjeşti în puţin ulei.
Separat, pui la fiert fasolea verde, timp de 2-3 clocote, apoi o scurgi într-o sită, deoarece îşi lasă o zeamă verde, care colorează mâncarea.
In uleiul în care s-a prăjit carnea, căleşti şi ceapa tocată mărunt, având grijă să adaugi, din când în când, câte un strop de apă, ca să se înmoaie, după care pui pasta de tomate, torni un pahar cu apă caldă, sărezi şi condimentezi.
Când acest sos dă în clocot, adaugi fasolea şi carnea şi laşi să mai fiarbă împreună, la foc mic, până ce mâncarea este gata.
Ostropel de vita cu fasole verde
Pofta buna!