Otet de mere

Printeaza

Otet de mere din: mere coricove, zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 1-2 găleţi de 10 l cu mere coricove
  • zeama de la 1 lămâie

 

 

 

 

Mod de preparare:

După ce speli merele, le pui pe un tocător de lemn şi le spargi cu un ciocan tot de lemn.

Nu trebuie să foloseşti cuţitul, deoarece oxidează.

Pui merele sparte într-un butoi de 30 l de plastic sau mai bine de lemn.

Le stropeşti cu zeama de la 1 lămâie, apoi torni apă peste ele, cât să le acopere (2-3 găleţi de 10 l) şi le laşi la macerat.

Amesteci în butoi zilnic sau la două zile. După 3 săptămâni, tragi oţetul din butoi în găleţi, le mai laşi câteva ore în găleţi să se aşeze drojdia la fund, apoi torni oţetul în sticle, strecurat înainte.

Pui sticlele în cămară şi foloseşti oţetul pentru salate sau chiar la ciorbe.

 

 

Otet de mere

 

 

Oțet de Mere Făcut în Casă: Rețeta Naturală pentru un Elixir de Sănătate

Oțet de Mere Făcut în Casă: Rețeta Naturală pentru un Elixir de Sănătate din: mere, zahar, apa. Oțetul de mere făcut în casă este un produs natural, plin de beneficii pentru sănătate, cunoscut pentru proprietățile sale digestive și detoxifiante. Realizarea oțetului de mere la domiciliu este un proces simplu, care necesită doar câteva ingrediente și […]

Otet de mere, beneficii, contraindicatii si retete

Otet de mere, beneficii, contraindicatii si retete. Oțetul de mere este un produs obținut prin fermentarea sucului de mere. Acesta a fost folosit de-a lungul istoriei atât în bucătărie, cât și în scopuri medicinale și cosmetice. Iată câteva informații importante despre oțetul de mere: Procesul de producție: Oțetul de mere este obținut prin fermentarea sucului […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.