Otetul – leac stravechi

Printeaza

Otetul – leac stravechi: Probabl că nici un alt ingredient nu este folosit în domenii atât de variate, cum este cazul oţetului.

Este agent de conservare a alimentelor, dezinfectant, soluţie bună pentru curăţat geamuri şi oglinzi, pentru înlăturat tartrul din filtrele de cafea, pentru lustruit mobila; este deodorant, înlătură şi curăţă unele pete, înviorează culoarea părului proaspăt spălat, alungă pisicile, dă gust salatelor, întăreşte culoarea ţesăturilor vopsite cu culori naturale şi este un ingredient de bază în industria farmaceutică, în cea chimică; este folosit la fabricarea textilelor, a insecticidelor, a materialelor fotografice.

Previne îngroparea şi obturarea arterelor

Când o persoană are o dietă cu multe proteine, calciul ajunge în mare cantitate în sânge şi se depozitează în artere. Aceste depozite obturează arterele, împiedicând circulaţia normală a sângelui.

Oţetul ajută la dizolvarea acestor depozite de calciu, graţie acizilor naturali pe care-i conţine, dar şi a potasiului prezent în compoziţia sa, care echilibrează metabolismul calciului în organism.

Ajută în osteoporoză

Se ştie că osteoporoza este o boală care afectează oasele, datorată în principal lipsei de calciu şi de activitate fizică, mai ales la o vârstă înaintată. Oasele se subţiază şi devin poroase şi apar dese fracturi.

După ultimele cercetări, oţetul ajută în prevenirea şi tratarea acestei afecţiuni, fiind o sursă bigată de calciu şi ajutând organismul să asimileze calciul din alte alimente.

Este un puternic antioxidant

Oţetul ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism, responsabili cu îmbolnăvirile de boli grave şi cu îmbătrânirea prematură a ţesuturilor. Acest lucru este posibil datorită cantităţii mari de Vitamina C, betacaroten şi alte minerale prezente în otet.

Stimulează eliberarea de salivă

Eliberarea de salivă creşte dacă mâncâm preparate la care am folosit oţet. Saliva ajută foarte mult la digestie.

Conţine amilază, o substanţă enzimatică cu rol în digestia carbohidraţilor şi transformarea lor în zaharuri simple – glucoza – care pot fi mult mai uşor asimilate la nivelul intestinului.

De aceea este foarte indicat ca atunci când în meniu avem paste făinoase, preparate de patiserie şi cofetărie, orez, făinoase, cereale, să pregătim şi un preparat cu oţet, adică un sos, o vinegretă, o salată.

Otetul – leac stravechi – Tratează insomnia

Un leac medieval pentru tratarea stărilor de surescitare şi a insomniei se prepară amestecând 3 linguri oţet de mere cu 125 ml miere de albine.

Din amestecul obţinut se iau 2 linguri chiar înainte de a merge la culcare. în condiţii normale somnul nu întârzie, dar dacă se întâmplă totuşi asta, se repetă doza de amestec.

Scade febra

In caz de febră mare, mai ales la copii şi bătrâni sau persoane foarte slăbite, aplicaţi pe tălpile picioarelor comprese înmuiate într-un amestec de oţet de mere şi apă, puse în cantitate egală.

Calmează accesele de tuse

Tuşea rebelă se linişteşte dacă bolnavului i se administrează după fiecare acces de tuse câte 3-4 linguriţe amestec de oţet de mere şi miere, în cantitate egală.

Impiedică formarea de varice

Inmuiaţi o pânză în oţet de mere, stoarceţi-o puţin şi înfăşuraţi-o în jurul picioarelor care stau ridicate pe o pernă. Păstraţi compresa cel puţin o jumătate de oră.

Repetaţi tratamentul o dată pe zi, timp de cel puţin 6 săptămâni, pentru rezultate vizibile.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.