Ou cu sos

Printeaza

Ou cu sos din: oua, bacon, chifle, otet, suc de lamaie, unt, sare, piper.

Ingrediente:Ou cu sos

  • 4 ouă
  • 4 felii bacon
  • 4 chifle
  • 100 ml oţet
  • un praf sare

Pentru sos:

  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g unt
  • sucul de la 1/2 de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intâi se pregăteşte sosul, pentru care gălbenuşurile se amestecă cu două linguri de apă rece, se pun la bain-marie şi se bat cu telul până ce se obţine o cremă spumoasă.

Se adaugă untul cubuleţe, în mai multe reprize, amestecând bine. Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă suc de lămâie. Se ţine IS cald.

Se pregătesc ouăle prin spargerea lor şi fierberea în apă cu oţet şi sare şi, după coagulare, se scot cu o spumieră. Chiflele se prăjesc întregi, apoi se taie pe jumătate.

Pe fiecare bucată se aşază o felie de bacon, apoi oul şi se aduce la masă cu sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.