Ou cu sos
PrinteazaOu cu sos din: oua, bacon, chifle, otet, suc de lamaie, unt, sare, piper.
- 4 ouă
- 4 felii bacon
- 4 chifle
- 100 ml oţet
- un praf sare
Pentru sos:
- 3 gălbenuşuri
- 150 g unt
- sucul de la 1/2 de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intâi se pregăteşte sosul, pentru care gălbenuşurile se amestecă cu două linguri de apă rece, se pun la bain-marie şi se bat cu telul până ce se obţine o cremă spumoasă.
Se adaugă untul cubuleţe, în mai multe reprize, amestecând bine. Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă suc de lămâie. Se ţine IS cald.
Se pregătesc ouăle prin spargerea lor şi fierberea în apă cu oţet şi sare şi, după coagulare, se scot cu o spumieră. Chiflele se prăjesc întregi, apoi se taie pe jumătate.
Pe fiecare bucată se aşază o felie de bacon, apoi oul şi se aduce la masă cu sosul.
Pofta buna!