Ouă în aluat

Printeaza

Ouă în aluat din: oua fierte, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ardei capia, sare si turmeric.

 

Ingrediente:

  • 10-15 oua fierte
  • 480 g faina
  • 310 ml lapte
  • 65 g zahar
  • 65 g unt topit
  • 2 lingurite cu drojdie uscata
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 ardei capia
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 praf de turmeric

 

Mod de preparare:

Incalzeste laptele şi toarnă-l într-un castron împreună cu untul, zahărul şi drojdia. Amestecă şi lasă 15 minute. Incorporează oul, turmericul, sarea şi, treptat, făina cernută.

Când capătă consistenţa unui aluat potrivit de moale şi fin ca textură, adaugă cubuleţe de ardei capia. Pune aluatul într-un castron uns, acoperă şi lasă-l să crească 90 de minute.

Rupe bucăţi potrivite de aluat (circa 50 g fiecare), aplatizează-le în palme şi pune câte un ou în mijloc. Adună marginile aluatului şi dă-le formă rotundă.

Aşază sferele de aluat, cu lipitura în jos, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să crească o jumătate de oră, unge-le cu gălbenuş şi dă-le la cuptor 15-20 de minute.

Ouă în aluat

Oua_în_aluat

Pofta buna!

 

 

Rețeta autentică de paste cu ulei de masline si peperoncino

Rețeta autentică de paste cu ulei de masline si peperoncino din: paste, ulei de masline extravirgin, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 200g paste (de preferat spaghetti) 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 căței de usturoi, feliați subțiri 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute (sau după gust) Sare și […]

Pepene galben – Beneficii pentru sanatate si retete

Pepene galben – Beneficii pentru sanatate si retete. Pepenele galben, cunoscut și sub numele de pepenele zaharat sau pepenele de miere, este o varietate delicioasă de pepene, cu o carne auriu-portocalie și un gust dulce și parfumat. Acesta face parte din familia Cucurbitaceae, iar denumirea sa științifică este Citrullus lanatus var. saccharinus. Istorie: Pepenele galben […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.