Ouă aperitiv
PrinteazaOuă aperitiv din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, rom, unt, sare, piper, ulei, oua, suc de sfecla, suc de morcovi, suc de spanac, suc de merisor, gelatina, apa si maioneza.
- 300 g ficatei de pui
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 40 ml rom
- 50 g unt
- sare
- piper
- ulei
- 6 oua
- 2 linguri suc de sfecla
- 2 linguri suc de morcov
- 2 linguri suc de spanac
- 2 linguri suc de merisor
- 10 g gelatina
- 60 ml apa
- 4 linguri maioneza
Mod de preparare:
Cureţi ficatul de pieliţe, îl speli şi îl tai în cuburi mici. Tai ceapa şi usturoiul mărunt şi le căleşti în ulei. Când sunt aproape gata, adaugi romul, sare şi piper, amesteci şi iei vasul de pe foc. Laşi să se răcească, apoi introduci compoziţia în blender împreună cu untul.
Fierbi ouăle tari, le cureţi, le tai în jumătate şi le scoţi gălbenuşul. Albuşul rămas îl umpli cu compoziţia pregătită. Aşezi ouăle pe un platou şi le înveleşti în folie alimentară. Laşi ouăle în frigider timp de o oră. Pregăteşti sucul de sfeclă, morcov, spanac şi merişor, fiecare în alt bol.
Dizolvi gelatina în apă călduţă şi adaugi câte 3 linguriţe în fiecare bol de suc. Adaugi în fiecare bol şi câte o lingură de maioneză şi amesteci. Aşezi ouăle pe o furculiţă deasupra bolului şi, cu ajutorul unei linguriţe, îl îmbraci în jeleul pregătit. Procedezi la fel cu toate ouăle. Aşezi ouăle pe foi de salată şi le introduci în frigider.
Ouă aperitiv
Pofta buna!
Ce bine arata ouale aperitiv