Oua in aspic
PrinteazaO reteta de oua in aspic din: oua, sunca de praga, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, gelatina, ardei iute si sare.
- 4 oua
- 400 g sunca de Praga
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 telina
- 1 radacina de patrunjel
- 4 pliculete cu gelatina
- 1/2 ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Pune ouale la fiert in apa. Adauga o lingura cu sare ca sa nu se crape. Separat, in apa cu putina sare, fierbe legumele taiate in bucati mai mari. Strecoare supa si opreste 700 ml. Inmoaie gelatina in 50 ml de apa si dizolv-o la bain-marie.
Cat e calduta, incorporeaz-o in supa de legume. In castroane mici, pune cate o jumatate de oua cu taietura in jos. Presara verdeata si putin ardei iute tocat. Adauga cubulete de sunca de Praga si toarna aspicul. Lasa de rece vreo doua ore.
Oua in aspic
Pofta buna!