Oua benedict cu prosciutto
PrinteazaOua benedict cu prosciutto din: oua, paine, prosciutto, otet, sare, verdeata, lamaie, unt, piper.
- 4 ouă
- 1 chiflă sau 2 felii de pâine prăjită
- 4 felii de prosciutto
- 100 ml oţet
- sare
- verdeaţă
Pentru sos olandez:
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 125 g unt (82%) topit
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Pune 4 litri de apă la fiert, adaugă sarea şi oţetul. Sparge ouăle într-un castron şi pune-le pe rând în oala cu apă clocotită. După 4 minute, ia-le cu o spumieră.
Aşază feliile de prosciutto pe hârtie de copt şi rumeneşte-le câteva minute în cuptor. Pune gălbenuşurile crude pe baie de abur. Adaugă zeama de lămâie şi bate energic cu telul.
Când începe să se îngroaşe, toarnă treptat untul cald. Pune sare şi piper după gust. Taie chifla în jumătăţi, prăjeşte-le. Pune pe fiecare câte două felii de prosciutto, ouăle poşate şi acoperă cu sos olandez.
Pofta buna!