Oua benedict cu sunca
PrinteazaOua benedict cu sunca din: oua, sunca, spanac, otet, unt, lamaie, sare, piper.
- 4 ouă
- 4 felii şuncă
- câteva frunze spanac proaspăt
- 2 chifle
- 2 linguri oţet
Pentru sos:
- 200 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se bat cu 2 linguri de apă rece şi apoi se pun la bain-marie cu apă caldă. Se bat cu telul până ce se obţine o spumă în care se adaugă treptat untul tăiat cubuleţe.
Se sărează, se piperează şi se adaugă suc de lămâie înainte de servire.
Intr-o oală cu apă şi oţet se pun cele 4 ouă la poşat. Se fierb având grijă să se întoarcă cu paleta pentru a nu se împrăştia. Se taie chifla în două, se aşază spanac, apoi şuncă, un ou poşat, se toarnă sos.
Se lasă la cuptor 2 minute.
Pofta buna!