Oua benedict cu prosciutto din: oua, paine, prosciutto, otet, sare, verdeata, lamaie, unt, piper. Ingrediente: 4 ouă 1 chiflă sau 2 felii de pâine prăjită 4 felii de prosciutto 100 ml oţet sare verdeaţă Pentru sos olandez: 2 gălbenuşuri 2 linguri de zeamă de lămâie 125 g unt (82%) topit sare piper alb Mod […]
Ouă Benedict Deluxe
PrinteazaOuă Benedict Deluxe din: oua, sunca prosciutto, paine integrala, unt nesarat, sos hollandaise, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 ouă proaspete mari
- 2 felii de șuncă prosciutto sau pastramă fină
- 2 bucăți de pâine integrală prăjită
- 2 linguri de unt nesarat
- Sos hollandaise preparat proaspăt
- Pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Începeți prin a fierbe ouăle la punctul de fiert moale. Ouăle ar trebui să aibă gălbenușul lichid.
Prăjiți pâinea integrală în unt până devine crocantă.
Pe fiecare felie de pâine, așezați o felie de șuncă prosciutto sau pastramă.
Plasați cu grijă un ou pe fiecare felie de șuncă. Turnați sosul hollandaise peste fiecare ou.
Presărați cu pătrunjel tocat mărunt, sare și piper.
Ouă Benedict Deluxe
Valori nutriționale (per porție):
- Calorii: 450 kcal
- Carbohidrați: 30g
- Proteine: 20g
- Grăsimi: 30g
Ouăle Benedict, cunoscute și sub numele de “mic dejun al regilor”, au o istorie fascinantă. Se spune că au fost create pentru prima dată în New York, la sfârșitul secolului 19, de către un client regulat al restaurantului Delmonico.
Acesta a comandat un mic dejun diferit și așa a apărut acest delicios preparat. Varianta “Deluxe” pe care v-o oferim astăzi combină ingredientele tradiționale cu un twist modern, oferind un gust de neuitat.
Pofta buna!
Pofta buna!