Balmoș ciobănesc cu brânză de burduf – O rețetă autentică și sățioasă. Această rețetă clasică de balmoș ciobănesc este pregătită cu brânză de burduf, o brânză sărată și intensă, care adaugă preparatului un gust bogat și savuros. Balmoșul este hrănitor și perfect pentru zilele friguroase, fiind un fel de mâncare rustic și reconfortant. Ingrediente: Făină […]
Oua benedict cu prosciutto
PrinteazaOua benedict cu prosciutto din: oua, paine, prosciutto, otet, sare, verdeata, lamaie, unt, piper.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 chiflă sau 2 felii de pâine prăjită
- 4 felii de prosciutto
- 100 ml oţet
- sare
- verdeaţă
sos olandez:
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 125 g unt (82%) topit
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Pune 4 litri de apă la fiert, adaugă sarea şi oţetul. Sparge ouăle într-un castron şi pune-le pe rând în oala cu apă clocotită.
După 4 minute, ia-le cu o spumieră.
Aşază feliile de prosciutto pe hârtie de copt şi rumeneşte-le câteva minute în cuptor. Pune gălbenuşurile crude pe baie de abur.
Adaugă zeama de lămâie şi bate energic cu telul.
Când începe să se îngroaşe, toarnă treptat untul cald. Pune sare şi piper după gust. Taie chifla în jumătăţi, prăjeşte-le.
Pune pe fiecare câte două felii de prosciutto, ouăle poşate şi acoperă cu sos olandez.
Pofta buna!
Smoothie de Fructe cu Lapte Integral
Smoothie de Fructe cu Lapte Integral – o băutură sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru un mic dejun rapid sau pentru a te răcori într-o zi caldă. Combinând vitaminele din fructele proaspete cu proteinele și grăsimile sănătoase din laptele integral, această rețetă îți oferă un plus de energie pe tot parcursul zilei. Smoothie-ul este extrem de […]