Oua de ciocolata

Printeaza

Oua de ciocolata din: ciocolata.

 

 

Ingrediente:

  • 100 g ciocolată
  • două forme de ou

 

Mod de preparare:

Oua de ciocolata: Rupe ciocolata în bucăţi şi pune-o într-un castron pe care îl aşezi într-o cratiţă cu apă.

Incălzeşte apa pe foc pentru a topi ciocolata la bain-marie. Amestecă din când în când, până se topeşte complet şi devine netedă.

Perie un strat uniform de ciocolată pe suprafaţa formelor de ouă, cu o perie curată şi uscată.

Lasă ciocolata să se întărească. Introdu formele unse în frigider şi lasă-le să se răcească, dar nu mai mult de 3 minute.

Repetă operaţiunea, punând mai multe straturi de ciocolată.

Cu grijă, scoate ouăle din forme. Incearcă să nu atingi prea mult oul, pentru a nu lăsa urme de degete. Incălzeşte un cuţit lat în apă fierbinte şi şterge-l.

Ţine cuţitul lipit de ou, la jumătatea lui, astfel încât ciocolata să înceapă să se topească uşor.

Ai grijă să ţii oul cu o cârpă fără scame, sau un prosop de hârtie, astfel încât să nu se topească de la căldura mâinii. La fel procedează cu cealaltă jumătate.

Pune ceva în ou, dacă vrei, cum ar fi o jucărie mică sau dulciuri, apoi presează cele două jumătăţi ca să le lipeşti.

Ţine-le lipite câteva secunde, apoi lasă oul să se răcească bine.

Inveleşte-l în hârtie colorată sau celofan. Decorează-l cu panglică, dacă îţi place.

 

 

Oua de ciocolata

Oua de ciocolata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.