Ouă ciuperci
PrinteazaOuă ciuperci din: salata a la rus, oua, sare, unt, patrunjel, maioneza, salata verde.
- salată a la rus
- ouă
- sare
- unt
- pătrunjel
- maioneză
- salată verde
Mod de preparare:
Se prepari un postament de salată peste care se aşază ouă răscoapte tăiate puţin la un capăt, ca să poată sta in picioare.
Se aleg roşii mai mici, cărora li se taie în partea codiţei cate un căpăcel, atît cît să permită să se scobească miezul cu o linguriţă.
Se lasă roşiile să se scurgă de zeamă cîteva minute apoi se sărează şi se umplu pe jumătate cu salată rusească.
Se aranjează frumos fiecare roşie pe cîte un ou, obţinindu-se forma de ciuperci.
Se confecţionează din celofan un cornet, care se taie foarte puţin la vîrf. Se introduce în acest cornet puţin unt (care trebuie să fie moale) şi strîngîndu-l uşor pentru a împinge untul, se picură pe suprafaţa roşiilor, care imită pălăria ciupercilor, mici puncte, care dau aspectul petelor albe de pe ciuperci.
In spaţiul dintre ouă, peste salata care formează postamentul, se presară pătrunjel verde tăiat mărunt.
Se modelează cu maioneză şi se decorează de jur împrejur cu toi de salată verde.
Pofta buna!