Oua coafate cu ton si sos olandez
PrinteazaOua coafate cu ton si sos olandez din: oua, ton, mustar, ulei, boia, sare, piper, marar, galbenus.
- 5 ouă fierte tari
- 1 conservă de ton
Mod de preparare:
Se amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de muştar, 1 gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi mărar tocat.
Sosul olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se îngroaşă, 1 gălbenuş crud, o linguriţă muştar, 50 g unt, 3 linguri lapte, zeama de lămâie, sare.
Ouăle fierte tari se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. Se păstrează doar albuşurile, care se aşează pe un platou cu roşii feliate sau cu salată verde sau, de ce nu, cu rondele de lămâie crudă.
Albuşurile se umplu cu crema de ton, iar deasupra se toarnă din belşug sosul.
Pofta buna!