Oua coafate cu ton si sos olandez

Printeaza

Oua coafate cu ton si sos olandez din: oua, ton, mustar, ulei, boia, sare, piper, marar, galbenus.

Ingrediente:Oua coafate cu ton si sos olandez

  •  5 ouă fierte tari
  • 1 conservă de ton

 

Mod de preparare:

Se amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de muştar, 1 gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi mărar tocat.

Sosul olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se îngroaşă, 1 gălbenuş crud, o linguriţă muştar, 50 g unt, 3 linguri lapte, zeama de lămâie, sare.

Ouăle fierte tari se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. Se păstrează doar albuşurile, care se aşează pe un platou cu roşii feliate sau cu salată verde sau, de ce nu, cu rondele de lămâie crudă.

Albuşurile se umplu cu crema de ton, iar deasupra se toarnă din belşug sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.