Oua coapte cu ciuperci de padure

Printeaza

Oua coapte cu ciuperci de padure din: unt, ciuperci de padure, ceapa rosie, cimbru, sare de mare, piper, oua, smantana si branza cheddar.

Ingrediente:

  • 20 g de unt, plus o cantitate suplimentară pentru uns
  • 400 g de ciuperci de pădure, curăţate şi feliate
  • 2 cepe roşii mari, curăţate şi tocate mărunt
  • câteva fire de cimbru
  • sare de mare şi piper negru
  • 4ouă mari
  • 4 linguri de smântână dulce
  • 25 g de brânză Cheddar maturată, rasă

 

Mod de preparare:

Puneţi o tigaie la foc mare. Topiţi untul şi, atunci când începe să facă spumă, adăugaţi ciupercile de pădure, cepele roşii şi frunzele de cimbru. Asezonaţi cu sare şi piper. Lăsaţi-le pe foc 3-5 minute, amestecând des.

Preîncălziţi cuptorul la 190°C (cuptor electrici/treapta 5 [cuptor cu gaz).

Ungeţi cu un strat subţire de unt U vase de gratinat şi împărţiţi amestecul cu ciuperci.

Faceţi o gaură pe mijloc şi spargeţi cu grijă un ou înăuntru. Turnaţi smântână dulce în jurul oului şi puneţi deasupra puţină brânză rasă. Adăugaţi un praf de sare şi măcinaţi puţin piper.

Puneţi vasele de gratinat pe o tavă şi daţi-le la cuptor. Coaceţi 10-12 minute dacă vă plac ouăle mai moi sau prelungiţi durata de coacere dacă preferaţi ouăle bine făcute. Serviţi-le imediat, cu pâine prăjită, fierbinte, cu unt.

Oua coapte cu ciuperci de padure

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.