Oua coapte cu sos de rosii
PrinteazaOua coapte cu sos de rosii din: rosii, usturoi, anchoa, unt, mozzarella, ceapa, fulgi de ardei, paprika, piper, sare, busuioc, oua.
- 420 g roșii zdrobite
- 6 catei usturoi, tocat
- 2 fileuri anchoa, tocate
- 1 lingură unt
- ¼ ceasca mozzarella mărunțită
- ½ ceapă, tocată
- ½ linguriță fulgi de ardei roșu
- ½ linguriță de paprika
- ¼ linguriță de piper
- sare
- busuioc proaspat
- 4 ouă
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Ungeti 4 forme termorezistente. Se taie ceapa si se toaca usturoiul.
Într-un castron mic, amestecați roșiile cu ansoa, fulgi de ardei, boia de ardei, paprika si piperul. Încălziți o cratiță la foc mediu. Se topește untul.
Adăugați ceapa si gatiti 7-8 minute. Se adaugă usturoiul, gatiti încă 2-3 minute.
Împărțiți sosul în forme, adăugați ouăle. Coaceți timp de aproximativ 7-8 minute, apoi presarati cu mozzarella. Coaceți timp de încă 4-5 minute.
Scoateti din cuptor, presarati cu busuioc.
Pofta buna!