Oua coapte in aluat
PrinteazaOua coapte in aluat din: oua, iaurt, faina, praf de copt, zahar, sare.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 gălbenuş
Pentru aluat:
- 250 g iaurt
- 1 ou
- 280 g făină
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu zahăr
- 1 linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Amestecă făina cernută cu praful de copt, sarea şi zahărul. Separat, bate iaurtul cu oul şi toarnă amestecul peste făină.
Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat potrivit de moale şi lasă-l la crescut 30 de minute. Modelează din aluat patru bărcuţe precum în imagine.
Presează-le în mijloc şi aşază câte un ou fiert seoarat. Pune deasupra, în cruce, două fâşii de aluat.
Aşază bărcuţele într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Unge deasupra cu gălbenuş şi lasă la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.
Oua coapte in aluat
Pofta buna!