Ouă coapte cu praz cremos
PrinteazaO reteta de oua coapte cu praz cremos din: unt, praz, oua, smantana lichida, frunze de salvie, sare si piper.
- 15 grame unt + inca putin pentru a unge vasele
- 225 grame de praz
- 4 oua medii
- 80-90 ml smantana lichida
- frunze de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Se ung cu un patru recipiente mici de ceramica, ce vor fi folosite ca baza de preparare si gatire. Cele 15 de grame apoi se topesc intr-o tigaie, dupa care se soteaza prazul (taiat rondele mici), timp de 4-5 minute. Atentie – totul trebuie facut la foc mediu.
Se adauga 45 ml de smantana si se amesteca inca 4-5 minute, la foc mic acum. Se asezoneaza cu are si cu piper. Se pune apoi din acest amestec la baza fiecarui vas de ceramica, in mod egal, apoi se sparge cate un ou, se adauga deasupra restul de smantana si se presara piper negru macinat.
Pune vasele de ceramica intr-o oala mare cu apa fierbinte – apa trebuie sa fie pana la maximum jumatatii vaselor. Se baga apoi oala la cuptorpentru 10-12 minute, intervalul in care oul din vase se va coace. La final se serveste fiecare portie cu cate doua frunze de salvie, prajite putin in unt. Reteta preluata de aici.
Ouă coapte cu praz cremos
Pofta buna!