Oua in crusta
PrinteazaOua in crusta din: oua, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, naut, coriandru, pesmet, faina, seminte de susan, ulei.
- 9 oua
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cepe, tocate
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- cate 1 lingura de chimion si coriandru macinate
- 1 conserva de 400g de naut, boabele scurse
- 1/2 legatura de coriandru
- 200g de pesmet, plus 25g extra
- 5 linguri de faina, plus extra pentru tavalirea oualor
- 25g de pesmet uscat
- 3 linguri seminte de susan
- ulei de floarea-soarelui, pentru prajit
Mod de preparare:
Pune 8 oua intr-o oala cu apa rece. Da-le in clocot, lasa-le sa fiarba 5 minute, apoi transfera-le rapid intr-un bol mare cu apa rece.
Cand s-au racit indeajuns pentru a le tine in mana, decojeste-le.
In timp ce ouale se racesc, pune uleiul, ceapa si usturoiul intr-o tigaie.
Caleste-le la foc mic pana se inmoaie bine si incep sa-si schimbe culoarea.
Adauga condimentele si caleste totul cateva minute.
Transfera ingredientele in robotul de bucatarie si paseaza-le, apoi adauga nautul si frunzele de coriandru si reporneste robotul pana cand acestea sunt tocate fin, dar nu s-au transformat intr-o pasta.
Incorporeaza 200g de pesmet, faina si ultimul ou, batut usor in prealabil, precum si sare si piper din abundenta.
Imparte amestecul in 8. Ia cate o portie si aplatizeaz-o intre palme (freaca-le cu putin ulei, in cazul in care ti se lipeste de maini).
Tavaleste 1 ou fiert prin putina faina, scutura-l usor, apoi infasoara in jurul lui amestecul de falafel, modelandu-l in asa fel incat sa acopere in intregime oul si apasandu-l la capete pentru a-l sigila.
Repeta operatiunea pentru toate ouale.
Amesteca restul pesmetului cu semintele de susan.
Tavaleste fiecare ou prin acest mix. Ia o cratita adanca si umple-o pe jumatate cu ulei.
Incinge uleiul astfel incat o bucatica de paine sa se rumeneasca in circa 30 de secunde.
Pune in el cate doua oua pe rand si prajeste-le, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta, pana cand devin crocante la exterior – circa 2 minute.
Transfera-le pe un servet de hartie. Prajeste in transe restul de oua.
Asezoneaza-le cu putina sare si consuma-le calde sau reci.
Oua in crusta
Pofta buna!