Oua cu ardei iute si chorizo
PrinteazaOua cu ardei iute si chorizo din: rosii, ceapa, usturoi, ardei, ulei de masline, piper, sare, oua, chorizo, verdeata.
- 6 roşii
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei rute roşu
- 1 ardei gras roşu
- ulei de măsline pentru prăjit
- piper
- sare
- 4 ouă
- 4 felii subţiri de Chorizo
- verdeaţă pentru ornat
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 160 °C. Roşiile se opăresc în apă clocotită 30 de secunde, apoi li se îndepărtează pieliţa şi seminţele şi se taie mărunt.
Ceapa şi usturoiul se cojesc şi se taie cubuleţe. Ardeiul iute şi cel gras se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se toacă mărunt.
Ceapa se rumeneşte în ulei de măsline, într-o tigaie înaltă. Se adaugă ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul şi roşiile şi se clocoteşte totul circa 12 minute, până când masa se îngroaşă. Se asezonează cu sare şi cu piper.
Amestecul se umple în 4 vase termorezistente şi se face câte o gropiţă în acesta. In fiecare gropiţă se aşează câte un ou.
Gălbenuşurile se acoperă cu feliile de Chorizo, apoi formele se ţin la cuptor până când se coagulează albuşul. Se ornează cu verdeaţă şi se servesc cu pâine albă.
Oua cu ardei iute si chorizo
Pofta buna!