Oua cu branza si sunca
PrinteazaOua cu branza si sunca din: paine toast, cascaval, sunca, oua, arde gras, ceapa verde, somon afumat, galbenusuri, maioneza, branza topita, usturoi, sare, piper.
- 300 g paine toast
- 120 g cascaval feliat
- 120 g sunca
- 8 oua fierte tari
- ardei gras rosu
- ceapa verde tocata
- somon afumat tocat
umplutura:
- 6 galbenusuri de la ouale fierte tari
- 2 linguri maioneza
- 2 triunghiuri branza topita
- 4 catei de usturoi pisati
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se stropesc feliile de paine cu apa rece si se decupeaza din fiecare cate un cerc, care se cresteaza de la margine catre centru, in 4-5 raze.
Feliile pregatite se asaza in forme de briose, se coc putin la cuptor pana devin crocante si se lasa sa se raceasca.
Se scot feliile de paine din formele de briose; rezulta cuiburi de paine. Fiecare dintre acestea se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca si de cascaval.
Se adauga umplutura, se acopera cu sferturi de oua fierte si se decoreaza cu ardei, ceapa verde si somon afumat tocat.
Oua cu branza si sunca
Pofta buna!