Oua cu cartofi taranesti
PrinteazaOua cu cartofi taranesti din: cartofi, bacon, ceapa, ulei, piper, oua, verdeata.
- 4-6 cartofi fierţi
- 250 g cuburi de bacon
- o ceapă albă
- 100 ml ulei
- piper
- 4 ouă
- verdeaţă
Mod de preparare:
Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit într-o lingură de ulei. Se amestecă mereu pentru a evita prinderea şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă 2 linguri de apă.
Se lasă să se evapore şi se adaugă de încă două ori câte 2 linguri de apă. Apoi se pune baconul. Se lasă un minut, se adaugă restul uleiul şi se pun şi cartofii fierţi tăiaţi cuburi.
Se amestecă, se presară cu piper şi se lasă pe foc aproximativ 10 minute.
Cartofii se aduc la masă cu ouă ochiuri şi verdeaţă, după gust.
Oua cu cartofi taranesti
Pofta buna!