Ouă cu cartofi
PrinteazaOuă cu cartofi
- 5 ouă
- 5 cartofi
- 50 g unt
- putin caşcaval
- puţin lapte
Mod de preparare:
Spălăm bine cartofii şi îi coacem în cuptor, întregi, în coaja lor. După 30—40 minute, îi scoatem şi îi scobim în formă ovală, scoţînd miezul, pe care îl punem într-o cratiţă cu sare, piper, unt, puţin lapte şi puţin caşcaval ras, amestecînd totul bine.
Din acest amestec punem cite o linguriţă în fiecare cartof, netezind cu dosul linguriţei, astfel încît să nu rămînă locuri goale. Spargem apoi cite un ou crud în fiecare cartof. Deasupra punem o bucăţică de unt, piper şi caşcaval ras.
Cu piureul rămas acoperim fiecare cartof, dî.ndu-i o formă frumoasă. Punem apoi cartofii într-o tavă şi îi dăm la un cuptor tare. După 10 minute îi scoatem şi îi servim.
Poftă bună!
Simplu si gustos.