Oua cu fenicul
Printeaza
- 4 oua
- 1/2 lingurita knorr
- 2 bulbi de fenicul
- 2 linguriţe ulei
- 1 căţel usturoi
- 1 pahar vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. Se pisează usturoiul, se adaugă uleiul de măsline şi vinul alb, sare şi piper. Sosul obţinut se toarnă peste fenicul. Se lasă la cuptor 25 de minute.
Intre timp, se pregătesc ouăle poches în felul următor: într-o cratiţă se toarnă un litru de apă, se adaugă 1/2 linguriţă knorr şi se lasă să dea în clocot. Apoi se sparge, pe rând, câte un ou şi se fierbe în apa condimentată. Se scot cu grijă, folosind o sită şi se servesc peste fenicul.
Ouăle poches sunt, de fapt ochiuri româneşti, fierte în apă. Mai poţi pregăti ouăle şi într-o tigaie de teflon, unsă cu puţin unt sau ulei de măsline.
Poftă bună!