Oua cu rosii si salam picant
PrinteazaOua cu rosii si salam picant din: rosii, ceapa, usturoi, adei iute, arde gras, ulei, sare, piper, oua, salam, verdeata.
- 6 roşii
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 1 ardei gras roşu
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 ouă
- 4 felii de salam picant
- verdeaţă pentru ornat
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160°C. Se opăresc roşiile în apă clocotită, pentru 30 de secunde, apoi se decojesc, se îndepărtează seminţele şi se taie mărunt.
Ceapa şi usturoiul se taie cubuleţe. Ardeiul iute şi cel gras se curăţă, se taie în jumătăţi, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
Ceapa se rumeneşte în uleiul de măsline încins, într-o tigaie înaltă. Se adaugă ardeiul gras şi cel iute, usturoiul şi roşiile. Se lasă pe foc să clocotească 12 minute, până când masa se îngroaşă, apoi se adaugă sare şi piper după gust.
Amestecul se pune în 4 vase termorezistente, iar la mijloc se face câte o gropiţă unde se pune câte un ou.
Gălbenuşurile se acoperă cu feliile de salam, apoi se dau formele la cuptor până se coagulează albuşurile. Se ornează cu verdeaţă şi se serveşte cu pâine albă.
Pofta buna!