Oua cu sardele si rosii

Printeaza

Oua cu sardele si rosii din: sardele, rosii, ceapa, usturoi, ulei, chorizo, sare, piper.

Ingrediente:Oua_cu_sardele_si_rosii

  • 200 g sardele
  • 6 roşii tăiate cubuleţe
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 căţel de usturoi tocat mărunt
  • ulei de măsline pentru prăjit
  • piper
  • sare
  • 4 ouă
  • 4 felii subţiri de Chorizo

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Sardelele se curată de intestine, se spală şi se taie mărunt, apoi se călesc împreună cu cubuleţele de roşii, ceapă şi usturoi într-o tigaie înaltă, în ulei de măsline.

Se clocoteşte totul circa 15 minute, până se îngroaşă masa. Se asezonează cu sare şi cu piper. Amestecul se umple într-un vas termorezistent plat. Cu o lingură se fac în aluat 4 gropiţe.

In fiecare gropiţă se aşează câte un ou, iar gălbenuşurile se acoperă cu felii de Chorizo. Forma se ţine la cuptor până se coagulează albuşul.

Oua cu sardele si rosii

Oua_cu_sardele_si_rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.