Oua cu sardele si rosii
PrinteazaOua cu sardele si rosii din: sardele, rosii, ceapa, usturoi, ulei, chorizo, sare, piper.
- 200 g sardele
- 6 roşii tăiate cubuleţe
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- ulei de măsline pentru prăjit
- piper
- sare
- 4 ouă
- 4 felii subţiri de Chorizo
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Sardelele se curată de intestine, se spală şi se taie mărunt, apoi se călesc împreună cu cubuleţele de roşii, ceapă şi usturoi într-o tigaie înaltă, în ulei de măsline.
Se clocoteşte totul circa 15 minute, până se îngroaşă masa. Se asezonează cu sare şi cu piper. Amestecul se umple într-un vas termorezistent plat. Cu o lingură se fac în aluat 4 gropiţe.
In fiecare gropiţă se aşează câte un ou, iar gălbenuşurile se acoperă cu felii de Chorizo. Forma se ţine la cuptor până se coagulează albuşul.
Oua cu sardele si rosii
Pofta buna!