Oua cu sherry
PrinteazaOua cu sherry din: supa de vitel, sherry, busuioc, oua, paine, sare, piper.
- 150 ml supă de viţel
- 75 ml sherry sec
- 5-7 fire de busuioc
- 4 ouă
- sare
- piper negru
- pâine albă pentru servit
Mod de preparare:
Supa de viţel se toarnă într-o tigaie mare, apoi se adaugă sherry-ul şi se dăîn fiert.
Busuiocul de spală, se scutură de apă şi se aleg numai frunzuliţele. Se pun în zeama din tigaie şi se lasă să se întrepătrundă aromele circa 5 minute.
Cele 4 ouă se sparg şi se lasă cu grijă să alunece în zeama cu verdeaţă. Se fierb circa 3 minute, până se întăreşte albuşul.
In acest răstimp se picură zeamă peste gălbenuşuri. La final se scot ouăle şi se aranjează în 4 boluri preîncălzite.
Zeama se reduce apoi puţin la foc mare şi se toarnă peste ouă. Ouăle cu sherry se asezonează cu sare şi cu piper şi se servesc cu pâine albă.
Oua cu sherry
Pofta buna!