Ouă cu sos vinegreta
PrinteazaOuă cu sos vinegreta
- 10 ouă
Pentru sosul vinegretă :
- 2 linguri oţet
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- o lingură zahăr (după gust)
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Fierbem ouăle 10—12 minute. Le scoatem. Le punem în apă rece şi le curăţăm de coajă.
Le tăiem în patru cu un cuţitaş înfierbîntat în foc ; apoi le aşezăm într-o farfurie adîncă.
Pregătim un sos vinegretă din oţet, ulei, sare, piper şi, după gust, o lingură de zahăr pisat.
Amestecăm bine şi adăugăm puţin pătrunjel tocat mărunt. Turnăm sosul peste ouă şi lăsăm să stea 24 ore. Servim ca gustare.
Poftă bună!
Suna interesant reteta asta; o incerc si eu.