Oua de ciocolata (varianta)
PrinteazaOua de ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, sare, nuci, esenta de rom, gem de caise, doua fursecuri, ciocolata, zeama de lamaie.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 750 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 4 linguri smântână
- sare
Pentru umplutură:
- 250 g nuci măcinate
- 1 esenţă de rom
- 7 linguri gem de caise
- 1 plic mare de zahăr vanilat
- 2 fursecuri (opţional)
Pentru glazură şi ornat:
- 200 g ciocolată menaj
- 75 g unt
- 2 albuşuri pentru ornat
- 250 g zahăr pudră
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Freci untul cu zahărul, apoi gălbenuşurile bătute bine cu smântână şi cu un praf de sare. Adaugi făina până obţii un aluat omogen, îl frămânţi bine, îl acoperi şi îl laşi la rece timp de 30 de minute. încingi cuptorul, întinzi aluatul într-o foaie subţire de 5 mm pe care tai cu o formă rotundă.
Aşezi în tavă bucăţile de aluat şi le alungeşti puţin, imitând astfel forma unui ou.
Coci „ouăle” timp de 7-8 minute.
Pregăteşti umplutura aşa:
Amesteci gemul cu nuca măcinată, cu esenţa de rom, zahărul vanilat şi cu 2 fursecuri zdrobite, dacă ai. Amesteci bine toată compoziţia.
Pregăteşti glazura aşa:
Topeşti ciocolata împreună cu untul deasupra unui vas cu apă caldă. între timp, umpli toate ouăle şi le treci prin ciocolată, apoi le laşi la uscat.
Baţi albuşul spumă, apoi adaugi zahărul pudră şi zeama de lămâie. Freci totul până se topeşte zahărul şi devine ca o smântână. Ornezi fiecare ou cu această compoziţie şi le laşi să se usuce până a doua zi.
Oua de ciocolata
Pofta buna!