Ouă de Paşte vopsite natural
PrinteazaOuă de Paşte vopsite natural din: coji de ceapa rosie, cafea, sfecla rosie, oua, apa si otet.
- cojile de la 1 kg ceapa rosie
- 5-6 linguri cafea
- 1 sfecla rosie
- oua
- apa
- 3 linguri otet
Mod de preparare:
Poţi vopsi ouăle de Paşte în diferite nuanţe de roşu, folosind coji de ceapă roşie. Cureţi ceapa cu o seară înainte, pui cojile în apă şi le laşi la înmuiat 12 ore, acoperite. A doua zi fierbi ouăle pentru Paşti 10-15 minute, împreună cu cojile de ceapă şi 1 lingură de oţet pentru a fixa culoarea, după care le mai laşi în lichid pânâ când obţii nuanţa dorită.
Pentru a vopsi ouăle în nuanţe catifelate de ciocolată, foloseste cafea. Fierbi cafeaua într-un vas suficient de mare ca să nu dea în foc şi apoi adaugi ouăle şi 1 lingură de oţet.
Le fierbi 10-15 minute şi le mai laşi în cafea până obţii nuanţa dorită. Roşul închis îl obţii cu ajutorul sfeclei roşii. Toci sfecla şi o fierbi 15 minute în jumătate de litru de apă.
Adaugi ouăle şi le fierbi 10-15 minute, împreună cu 1 lingură de oţet. Le mai laşi în lichid până ajung la culoarea pe care o doreşti. Pentru a scoate ouăle, foloseşte o lingură de lemn.
Ungi apoi ouăle cu ulei pentru a le da strălucire şi a pune în valoare culorile. Ouăle vopsite astfel vor avea culori plăcute şi vă veţi bucura să ştiţi că aţi folosit numai ingrediente naturale.
Da, dar nu ma omor dupa ele