Ouă de Paşte vopsite natural

Printeaza

Ouă de Paşte vopsite natural din: coji de ceapa rosie, cafea, sfecla rosie, oua, apa si otet.

Ingrediente:Oua_paste

  • cojile de la 1 kg ceapa rosie
  • 5-6 linguri cafea
  • 1 sfecla rosie
  • oua
  • apa
  • 3 linguri otet

 

Mod de preparare:

Poţi vopsi ouăle de Paşte în diferite nuanţe de roşu, folosind coji de ceapă roşie. Cureţi ceapa cu o sea­ră înainte, pui cojile în apă şi le laşi la înmuiat 12 ore, acoperite. A doua zi fierbi ouăle pentru Paşti 10-15 minute, împreună cu cojile de ceapă şi 1 lingură de oţet pentru a fixa culoarea, după care le mai laşi în lichid pânâ când obţii nuanţa dorită.

Pentru a vop­si ouăle în nuanţe catifelate de ciocolată, foloseste cafea. Fierbi cafeaua într-un vas suficient de mare ca să nu dea în foc şi apoi adaugi ouăle şi 1 lingură de oţet.

Le fierbi 10-15 minute şi le mai laşi în cafea până obţii nuanţa dorită. Roşul închis îl obţii cu ajutorul sfeclei roşii. Toci sfecla şi o fierbi 15 minute în jumătate de litru de apă.

Adaugi ouăle şi le fierbi 10-15 minute, împreună cu 1 lingură de oţet. Le mai laşi în lichid până ajung la culoarea pe care o doreşti. Pentru a scoate ouăle, foloseşte o lingură de lemn.

Ungi apoi ouăle cu ulei pentru a le da strălucire şi a pune în valoare culorile. Ouăle vopsite astfel vor avea culori plăcute şi vă veţi bucura să ştiţi că aţi folosit numai ingrediente naturale.

 

 

1 comentariu

  1. Maria Antonescu

    Da, dar nu ma omor dupa ele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.