Oua de prepelita cu icre negre
PrinteazaOua de prepelita cu icre negre din: oua de prepelita, oua de gaina, ulei, icre negre, telina, castravete murat, mustarr, hrean, usturoi, lamaie, sare, piper, salata verde.
- 16 ouă de prepeliţă
- două ouă de găină
- 150 ml ulei
- două linguri de icre negre
- ţelină
- o lingură de castravete murat ras
- două linguriţe de muştar dulce
- hrean ras
- doi căţei de usturoi
- suc de lămâie
- sare
- piper
- salată verde
Mod de preparare:
Intr-un castron se pune un gălbenuş crud şi unul fiert de la ouăle de găină, o linguriţă de muştar, sare şi piper. Se pasează cu un mixer, apoi se adaugă treptat uleiul, mixând continuu. Când s-a format maioneza, se adaugă o linguriţă de suc de lămâie şi se mixează încă un minut.
Ouăle de prepeliţă se fierb în apă cu sare 12-15 minute, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă.
Intr-un castron ss amestecă maioneza cu o lingură de ţelină rasă şi o linguriţă de hrean ras, castravetele murat stors de suc şi muştarul dulce rămas.
Se adaugă usturoi ul curăţat de foi şi pisat, sare şi piper după gust. Se taie câte un căpăcel la fiecare ou de prepeliţă, se pun icrele negre deasupra şi se aşază ouăle pe un platou. Se decorează cu frunze de salată verde şi într-un bol se pune sosul de maioneză picant.
Se servesc după ce au stat minimum 30 de minute la rece.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- oua de prepelita cu icre negre