Oua de prepelita in cuib de rosii
PrinteazaOua de prepelita in cuib de rosii din: rosii, oua, ficat, creier, unt, marar, patrunjel, ceapa, maioneza, sare, piper.
- 8 roşii de dimensiune mijlocie
- 8 ouă de prepeliţă
- 200 g ficat de pasăre
- 200 g creier de vită sau de porc
- 100 g unt sau margarină tartinabilă
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
- sare
- piper negru măcinat
- 1 ceapă mare
- 2 foi de dafin
- 2 linguri maioneză
- câteva boabe de piper pentru decor
Mod de preparare:
Speli în mai multe ape ficatul şi creierul şi le pui la fiert în vase diferite, cu apă fierbinte, împreună cu boabe de piper, 1 foaie de dafin şi 1/2 ceapă.
In vasul cu ficat nu adaugi sftre, deoarece acesta se va întări. După ce s-au fiert, le scurgi şi, călduţe fiind, le cureţi de pieliţe şi le treci prin maşina de tocat cu sita deasă.
Mixezi pasta de ficat şi creier cu untul frecat spumă, sare, piper şi 1/2 din verdeaţă. Fierbi 3 minute ouăle de prepeliţă, după care le răceşti şi le decojeşti.
Tai câte un capac roşiilor şi, cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul şi le laşi să se scurgă cu gura în jos, pe un şervet.
Umpli roşiile cu pasta de ficat şi creier, până aproape de marginea superioară şi decorezi cu oul de prepeliţă, cu verdeaţa rămasă şi cu maioneză.
Oua de prepelita in cuib de rosii
Pofta buna!