Oua diavolo

Printeaza

Oua diavolo din: oua, ardei, usturoi, ceapa, ulei, ghimbir, chimion, sare, zahar, smantana.

Ingrediente:Oua_diavolo

  • 8 ouă
  • 1-2 ardei iuţi verzi
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguriţe de ghimbir ras
  • 1 linguriţă de chimion
  • sare
  • zahăr
  • 300 ml supă de legume
  • 100 ml smântână pentru gătit

 

Mod de preparare:

Ouăle se fierb tari, apoi se cojesc. Ardeii iuţi se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotorul şi seminţele, iar pulpa se taie cubulete.

Usturoiul şi ceapa se curăţă, ceapa se taie inele, iar usturoiul se zdrobeşte.

Se călesc în ulei încins usturoiul, ghimbirul şi ceapa, până când ceapa devine sticloasă. Se adaugă ardeii iuţi, chimionul, sarea şi zahărul şi se menţine amestecul pe foc încă 3 minute.

Se lasă să se răcească, apoi se pasează în blender. Se adaugă treptat supa fierbinte şi smântână. Se toarnă înapoi în cratiţă şi se fierbe.

Ouăle se aşează şi ele în cratiţă, se face focul mic şi se clocoteşte totul circa 35 de minute. Se servesc reci sau calde cu pâine.

Oua diavolo

Oua_diavolo

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.