Ouă dulci cu glazură de lămaie
PrinteazaOuă dulci cu glazură de lămaie din: biscuiti, zahar tos, unt, rahat colorat, zahar vanilinat, esenta de rom, miez de nuca, stafide, lichior de cafea, coloranti, fructe confiate.
Ingrediente:
- 500 g biscuiţi cu cacao
- 200 g zahăr tos
- 100 g unt
- 250 g rahat colorat
- zahăr vanilinat
- esenţă de rom
- 50 g miezuri de nucă
- 20 g stafide
- 150 ml lichior de cafea
- 100 g zahăr pudră
- 150 ml apă
- coloranţi alimentari
- fructe confiate
Mod de Preparare Ouă dulci cu glazură de lămaie:
Biscuiţii se sfărîmă cu un sucitor sau cu un ciocan de şniţele şi se pun într-un castron mai mare.
Stafidele se pun la înmuiat în lichiorul de cafea cu o seară înainte.
Miezurile de nucă se sfărîmă sau se macină, rahatul se taie în cubuleţe şi se pune peste nuci. Zahărul tos se amestecă bine cu apa şi se pune la fiert.
Se lasă pînă cînd a devenit ca un sirop, se amestecă şi cu untul tăiat în cuburi, se lasă să se topească untul şi se toarnă peste biscuiţi.
Se adaugă rahatul, nucile şi stafidele, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, două linguri de esenţă de rom şi se amesteca pînă cînd rezultă o compoziţiei omogenă.
Se ia cîte puţin din compoziţie şi i se dă formă de ou.
Se lasă să se răcească complet, se trece printr-o glazură din zahăr pudră şi suc de lămîie. Se lasă să se întărească şi se stropeşte cu colorant.
Pofta buna!