Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare, salata verde si arpagic
PrinteazaOuă fierte cleioase cu garnitura de mazare,salata verde si arpagic
- 12 ouă
- 600 g mazăre
- 100 g unt
- 1/3 l lapte
- 2 linguri făină
- 150 g arpagic
- 3 salate verzi
- 1 legătură mărar
- 12 crutoane rotunde prajite
Mod de preparare:
Ouăle se pun la fiert în apă clocotită cu fierb 5-6 minute, se scot şi se pun in apă rece apoi se curăţă de coajă.
Mazărea se fierbe în apă clocotită cu sare. Salata, la fel, se fierbe cu mazărea.
Arpagicul se pune la “cuptor cu puţin;; apă, sare şi unt. Cind s-a făcut se amestecă cu mazărea 3 salate tăiate bucăţi, mărarul tocat, puţin zahăr şi puţină făină. Se face un sos alb din unt, făină, lapte şi sare.
Ouăle încălzite se asază în formă de cerc pe crutoane, apoi pe platou. în mijlocul cercului de ouă se pune mazărea şi sosul peste ouă.
Pofta buna!