Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare, salata verde si arpagic

Printeaza

Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare,salata verde si arpagic

Ingrediente:Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare,salata verde si arpagic

  • 12 ouă
  • 600 g mazăre
  • 100 g unt
  • 1/3 l lapte
  • 2 linguri făină
  • 150 g arpagic
  • 3 salate verzi
  • 1 legătură mărar
  • 12 crutoane rotunde prajite

 

Mod de preparare:

Ouăle se pun la fiert în apă clocotită cu fierb 5-6 minute, se scot şi se pun in apă rece apoi se curăţă de coajă.

Mazărea se fierbe în apă clocotită cu sare. Salata, la fel, se fierbe cu mazărea.

Arpa­gicul se pune la “cuptor cu puţin;; apă, sare şi unt. Cind s-a făcut se amestecă cu mazărea 3 salate tăiate bucăţi, mărarul tocat, puţin zahăr şi puţină făină. Se face un sos alb din unt, făină, lapte şi sare.

Ouăle încălzite se asază în formă de cerc pe crutoane, apoi pe platou. în mijlocul cercului de ouă se  pune mazărea şi sosul peste ouă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.