Ouă fierte cu cartofi prăjiţi şi sos verde
PrinteazaO reteta de oua fierta cu cartofi prajiti si sos verde din: cartofi, unt, ceapa, sare, piper, oua, maioneza, smantana, mustar dulce, sare, piper, castraveciori si ierburi verzi.
- 8 cartofi fierţi în coajă cu o zi înainte
- două linguri de unt clarificat
- două cepe
- sare şi piper
- 8 ouă
pentru sos:
- 100 g maioneză
- 150 g smântână
- două linguriţe de muştar iute
- sare şi piper
- un vârf de cuţit de zahăr
- o ceapă mică (tocată mărunt)
- 4 castraveciori (tocaţi mărunt)
- două ouă fierte tari, tocate
- un buchet de ierburi verzi (lobodă, pătrunjel, asmăţui, limba-mielului, chivas, măcriş)
Mod de preparare:
Taie cartofii fierţi în mod egal. încălzeşte untul într-o tigaie şi sotează cartofii pentru 5 minute. Curăţă ceapa, taie-o în jumătate şi toac-o. Adaugă ceapa peste cartofi şi amestecă.
Pune sare şi piper şi căleşte pe toate părţile la foc mediu, până ce compoziţia devine aurie. Fierbe ouăle (trebuie să se facă tari). Serveşte cartofii împreună cu ouăle şi cu sosul verde. Pentru sosul verde amestecă maioneza cu smântână. Asezonează cu muştar, sare, piper şi zahăr.
Amestecă apoi ceapa, castraveţii şi ouăle. Spală ierburile, lasă-le să se usuce şi toacă-le mărunt. Amestecă în sos şi lasă-l să stea cel puţin o oră înainte de a-l folosi.
Poftă bună!