Oua fierte cu somon afumat si paine prajita
PrinteazaOua fierte cu somon afumat si paine prajita din: oua, somon, paine, unt, sare, piper.
- 6 oua
- 4 felii de somon afumat
- 4 felii de paine de secara
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati sare si piper si bateti-le usor cu o furculita.
Preparati ouale fierte cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute.
Intre timp, incingeti untul intr-o tigaie mai mare, antiadeziva (daca se poate). Inlaturati coaja de la paine, dati fiecare felie prin ou, in asa fel incat sa se inmoaie bine pe ambele parti, si lasati-le sa se rumeneasca cate 5 minute pe fiecare fata in untul incins.
Asezati-le apoi pe farfurii incalzite si acoperiti-le cu folie de aluminiu, ca sa stea calde. Tineti ouale fierte sub un jet de apa rece, curatati-le de coaja si taiati-le in doua.
Puneti pe fiecare bucata de paine prajita cate-o felie de somon si cate-o jumatate de ou si serviti-le imediat, inainte sa se raceasca ouale.
Pofta buna!